Vad har teater med politik att göra? I De förtrycktas teater utvecklar Augusto Boal metoder för hur teater kan användas som ett verktyg i kampen för befrielse. Genom att utgå från bland annat Aristoteles, Hegel och Brecht tecknar Boal en teaterhistoria.
Från början fanns i teatern inte någon strikt uppdelning mellan skådespelare och åskådare. Teatern fanns inte till för att tjäna aristokratins intressen utan var folklig. Genom att arbeta med metoder där åskådarna får vara
delaktiga i det som händer på scenen hittar Boal tillbaka till det folkliga.
När De förtrycktas teater kom ut 1975 fick den genast stort genomslag. Denna inflytelserika bok är fortfarande högst relevant. Den har lagt grunden för forumteater, som används för att skapa medvetenhet om förtryck. Denna svenska översättning, med förord av Patricia Lorenzoni och America Vera-Zavala, gör Boals metoder tillgängliga för ännu fler människor som vill ha verktyg för samhällsförändring.
ArbetstitelDe förtrycktas teater
Standardpris349.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypInbunden
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor321
Publiceringsdatum2023-03-27 00:00:00
FörfattareAugusto Boal
erpOwnsPrice Kort BeskrivningVad har teater med politik att göra? I De förtrycktas teater utvecklar Augusto Boal metoder för hur teater kan användas som ett verktyg i kampen för befrielse. Genom att utgå från bland annat Aristoteles, Hegel och Brecht tecknar Boal en teaterhistoria.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
BokinfoStatusCode21